Gå till innehåll
Victor Badmintonligan
Victor Badmintonligan

Dramatik väntar – sista omgången avgör

Gårdagens resultat i Victor Badmintonligan innebär att två av sista omgångens matcher den 31 januari blir helt avgörande för vilket lag som vinner grundserien och vilket lag som tvingas kvala för att hålla sig kvar.
Dessutom: I sista omgången möts Fyrisfjädern och Trollhättan i den avgörande matchen om segern i grundserien, samt V Frölunda och Spårvägen i en match om vilket lag som slipper kvala. Stor dramatik är att vänta i Uppsala och Göteborg!

Kort sammanfattning från matcherna igår, där den största överraskningen kom i Västerbotten.

Påvelund-Fyrisfjädern 4-3
Påvelund mönstrade full lag samtidigt som Fyrisfjädern saknade Edith Urell och Moa Sjöö i sin laguppställning. Efter att alla matcher spelats var ställningen 3-3, då hade hemmalaget vunnit samtliga dubbelmatcher och Fyrisfjädern alla tre singlarna. Det blev herrdubbeln som i Golden Set fick avgöra vart bonuspoängen skulle hamna och här var Påvelunds heldanska par vassare är Fyrisfjädern.
Resultat Länk till annan webbplats.

BMK Aura – Spårvägen 5-1
Aura var favorit till segern och visade sig mycket riktigt vara ett nummer för stora för Spårvägens unga lag. Spårets enda seger kom i herrdubbel, där man har ett av ligans vassaste par. I övrigt var det endast i mixeddubbel som Aura släppte något set.
Resultat Länk till annan webbplats.

Trollhättan – Täby 4-2
Trollhättan spelade sig, efter gårdagens seger, fram till en helt avgörande match om seriesegern i ligan. Detta efter att lagets danska inslag visat vägen med stabilt spel. Täbys segrar kom i herrsingel 1 och damdubbel.
Resultat Länk till annan webbplats.

Umeå – V Frölunda 3-4
Omgångens skräll briserade i Umeå, där ett segertippat hemmalag fick ge sig mot ett vilt kämpande V Frölunda. Frölunda som spelar om en möjlighet att slippa kval för att hänga kvar, tog sig efter segrar i herrdubbel, herrsingel 2 och mixeddubbel fram till ett avgörande Golden Set. Här avgjorde Frölundas damdubbel med en klar seger, en seger där Umeåfostrade Ronak Olayee i par med Elin Öhlin tog segern.
Resultat Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-01-18

Sponsorer