Gå till innehåll
Victor Badmintonligan
Victor Badmintonligan

En SM-final med glans

Inför 1200 personer på läktaren och en helt magisk atmosfär vann Trollhättan sin första Lag SM-titel i sitt första försök.
Man gjorde det mot de mesta mästarna på deras hemmaplan, en verkligt stark prestation.

Ändå var det Fyrisfjädern som började bäst, då systrarna Moa och Tilda Sjöö angav tonen i damdubbel. De vann en lång och välspelad match där segerreceptet var säker defensiv, bra kontringsspel och ett vassare nätspel.

Herrdubbeln gick till Trollhättan med 3–1 i set och här var Daniel Lundgaard och Sebastian Bugtrup ett nummer för stora för hemmaparet. Ett nummer för stor kan även sägas om Fyrisfjäderns herrsingeletta Firman Abdul Kholik och trots att Trollhättans Ludvig Petre Olsson gjorde vad han kunde och bitvis ledde i samtliga tre set så räckte det inte i sluten av seten då hemmaspelaren till synes lade in en växel till och avgjorde samtliga set med 11-9.
”Jag kände mig starkare än honom fysiskt, men det fattades ändå några poäng i slutet", sa Trollhättans Ludvig Petre Olsson.
Herrsingel 2 bedömdes bli en jämn match, hade kanske blivit det om inte olyckan varit framme för hemmaspelaren Johan Azelius, som vid ställningen 0-1 fick en boll i ögat från nära håll. Efter omplåstring fortsatte matchen och vanns av Sebastian Bugtrup i tre raka set.
”Jag hade ont men kämpade ändå vidare”, säger Azelius.

Under tiden pågick mixeddubbel mellan Rasmus Espersen och Tilda Sjöö, som mötte Daniel Lundgaard i par Iben Bergstein, matchen gick till fem set och där Trollhätteparet förmådde hålla skärpan bättre än sina motståndare. Noterbart att samtliga fyra spelare i de bägge paren hade spelat hårda dubbelmatcher innan sin mixed och inte fått speciellt mycket vila. Starkt att kunna bjuda på en så kvalitativt bra match ändå.

Inför sista matchen ledde så Trollhättan med 3-2 och var favoriter till att vinna damsingeln. Det måste ha varit lite överraskande för Ann Sofie Husher Ruus i Trollhättan när Cecilia Wang i hemmalaget öppnade helt respektlöst och vann första set med 11-5. Men med rutin, ett säkrare spel och bättre tålamod vände Trollhättespelaren matchen till sin fördel och vann de tre efterföljande seten med 11-7, 11-7, 11-7 och därmed hela matchen till Trollhättan.
”Det här betyder massor för vår klubb och vår stad”, sa Jesper Olsson, coach i guldlaget.

Sammantaget blev det en final helt i publikens smak där hemma- och bortaföljen av supportrar bidrog till en fantastisk stämning. Ett väldigt fint evenemang signerat Fyrisfjädern och en fin slutpunkt för Victor Badmintonligan 22/23.

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Sponsorer