Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Elittrupp med några nya ansikten

Uttagningen till kommande säsongs elittrupp är klar med några förändringar från nuvarande säsong.

Albin Hjelm och Clara Nistad har sedan tidigare meddelat att dom avslutar sina elitkarriärer, samt att Joel Hansson väljer att flytta hem till Göteborg.
Vi välkomnar Fiona Hallberg, Romina Olyaee, Kim Linell och Max Svensson in i Elittruppen. Edith Urell har fått ett godkänt undantag att träna i en annan träningsmiljö och ändå erhålla utvecklingsstödet.

Så här kommenterarar förbundskapten Amanda Högström och ass FK Henri Hurskainen den nya truppen (som gäller från 1 juli):
”Det är en ung trupp med snittålder på 22,2 år. Vi ser fram emot att dem nya spelarna kommer hit och ansluter till gruppen. Det är fyra stycken motiverade spelare vi tagit in, så det blir kul att ha dem här på full tid. Redan under våren kommer vi göra planer för varje ny spelare om vad vi tycker är viktigt inför flytten. Som helhet har vi en grupp som innehåller spelare med mästerskapsrutin från seniorsidan, till yngre spelare som ännu inte tävlat så mycket internationellt på seniortouren. Det är en grupp som har stora möjligheter att utvecklas tillsammans om varje individ kräver en hög standard från sig själv och sina träningspartners.”

Fiona Hallberg
”Född 2002. Tillhör Askim BC där hon bedriver sin dagliga träning. Hon spelar damdubbel och mixeddubbel. Tar nu steget från OBS-trupp till ET. Har redan varit på besök en hel del uppe hos i Uppsala, så hon känner till rutinerna. En spelare med bra bas och kommer vara ett bra tillskott i damdubbelgruppen.”

Romina Olyaee
”Född 1999. Tillhör IFK Umeå där hon bedriver sin dagliga träning. Hon spelar damdubbel och mixeddubbel. Tar nu steget från OBS-trupp till ET. Även Romina har varit på besök hos oss med jämna mellanrum, vilket gör att hon har en bild av hur allt fungerar på plats. En spelare som kommer tillföra energi och fighting.”

Max Svensson
”Född 2002. Tillhör Täby Badminton där han bedriver sin dagliga träning. Han spelar herrdubbel och mixeddubbel. Har senaste månaderna varit på fler besök på centret och sparrat. En spelare med bra arm som har möjligheter att bli bra i både HD och MXD.”

Kim Linell
”Född 2004. Slutar gymnasiet i sommar. Tillbringat dem 3 åren uppe i Umeå och tränat i IFK Umeå. Spelar herrsingel och är en av spelarna som tar steget från OBS-trupp till ET. En spelare med bra teknik och god touch.”

Till sist också några rader om Joel Hansson, som av hälsoskäl väljer att flytta till Göteborg.
”Det är såklart väldigt tråkigt att Joel väljer att flytta hem till Göteborg. Joel är en spelare som har mycket spel i sig. Vi har haft många samtal med Joel och han känner att det här är bäst här är honom. Joel är en person som spridit mycket glädje här i Uppsala, han kommer att vara saknad. Vi önskar honom all lycka.”

Elittruppen 2023/2024 i sin helhet

Singel
Cecilia Wang, Fyrisfjädern BMK
Khushi Harakamani, Påvelunds TBK
Mirjam Lindgärde, Västra Frölunda BMK
Felix Burestedt, Halmstad BMK
Filip Karlborg, Spårvägen
Gustav Björkler, Västra Frölunda BMK
Johan Azelius, Fyrisfjädern BMK
Kim Linell, IFK Umeå
Ludvig Petré Olsson, Trollhättans BF

Dubbel/mixed
Fiona Hallberg, Askim BC
Jessica Silvennoinen, Täby BMF
Klara Johansson, Spårvägen
Moa Sjöö, Fyrisfjädern BMK
Nathalie Wang, BMK Komet
Romina Olyaee, IFK Umeå
Ronak Olyaee, Västra Frölunda BMK
Tilda Sjöö, Fyrisfjädern BMK
Jakob Ekman, Västra Frölunda BMK
Jesper Borgstedt, Trollhättans BF
Ludwig Axelsson, Täby BMF
Max Svensson, Täby BMF
Melker Zickerman Bexell, Fyrisfjädern BMK
Oscar Reuterhäll, Fyrisfjädern BMK


Filip Karlborg får en del nya träningskompisar från och med halvårsskiftet på Eurocenter i Uppsala. Foto: Torbjörn Jansson

Publicerad: 2023-03-10

Senast uppdaterad: 2023-03-13

Sponsorer