Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Erfaren möter rookie i finalsammanhang

En rookie och en betydligt mer erfaren klubb gör imorgon lördag upp om segern i Victor Lag-SM.

Rookien, om man nu får kalla dem det efter att ha varit långt framme i de sista årgångarna av ligan, är Trollhättan. De har tagit sig till final via en andraplats i grundserien och en imponerande seger över fjolårsfinalisten Påvelund. En seger som vanns efter en stenhård match följd av en lika stenhård Golden Set-vinst.

För motståndet står fjolårsvinnarna Fyrisfjädern, tillika de med flest Lag-SM vinster i historien. Även Fyrisfjädern presterade väl i grundserien som de vann före Trollhättan. Semifinalen mot BMK Aura vanns med 4-2, där en rekordlång damdubbel avgjorde hela tillställningen.

Vilka vinner då finalen? Ja, om rutin vid liknande situationer avgör så hamnar guldet i Uppsala, men riktigt så enkelt är det inte… Trollhättan har ett mycket starkt lag utan svagheter och har redan visat styrka i lägen när det gäller som mest. Även Fyrisfjädern har ett starkt och jämt lag, så att matchen, liksom förra året, går till Golden Set kanske inte är ett dåligt tips.
Imorgon klockan 16 drar det igång och varje boll sänds på Solidsport.

Dessutom kommer det att göras liveintervjuer på Facebook (Badminton Sweden) med spelare och ledare, inför, under och efter matchen.

Läs mer om finalen under fliken för Badmintonligan här på hemsidan.

Bana 1:
https://solidsport.com/bad.../watch/lag-sm-final-2023-bana-1 Länk till annan webbplats.

Bana 2:
https://solidsport.com/bad.../watch/lag-sm-final-2023-bana-2 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-04-14

Senast uppdaterad: 2023-04-14

Sponsorer