Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Felix avslutar sin internationella satsning

Felix Burestedt meddelar nu att veckans deltagande i Swedish Open blir det sista internationella framträdandet i Sverige. Tiden är kommen då han avser göra andra prioriteringar i livet.

”Nej, det har inte varit ett enkelt beslut att ta. Huvudorsaken är att jag har tröttnat på livsstilen och känner mig sugen på att få nya erfarenheter och bli bra på något annat. Jag har nog insett och accepterat att jag stått ganska stilla i min utveckling ett tag nu, och så länge jag inte går framåt är det svårt för mig att hålla den motivation och disciplin uppe som krävs för att göra en satsning ordentligt, och det är inte heller något jag längre önskar att pusha mig för att göra.”

”Mitt beslut har ingenting att göra med att jag inte trivts i Uppsala, utan om var jag ser mig själv i livet just nu och vilka prioriteringar jag vill göra. Jag har varit nöjd med träningsmiljön i Uppsala, det är en riktigt rolig grupp med många sköna människor som jag helt klart kommer att sakna, inte minst är jag glad för hur dedikerade och hårt arbetande spelarna i HS-gruppen är.”

Istället för satsning internationellt väntar nu spel i Victor Badmintonligan för BMK Aura till hösten.
”Efter European Games som spelas i slutet av juni kommer jag att flytta ner till Köpenhamn där flickvännen bor, vi försöker hitta ett boende ihop. Och sen har jag sökt in till Lund för studier.

Detta innebär att Felix deltagande i veckans Swedish Open i Uppsala får en extra twist.
”Det är nog väldigt sannolikt att Swedish Open blir min sista internationella tävling på hemmaplan. Just nu känns det faktiskt bara mest skönt att ha landat i ett beslut och jag är taggad på att gå in på fredag och göra mitt bästa och njuta av en av mina sista tävlingar. Jag är i ganska bra form och tror på att jag kan gå långt i tävlingen, där jag i första omgången har en lurig dansk spelare och det blir helt klart en utmaning. Men mitt primära fokus ligger på att försöka släppa förväntningarna och njuta av tävlingen.”

Så här kommenterar Henri Hurskainen från den sportsliga ledningen beslutet.
”Det är givetvis tråkigt att Felix väljer att avsluta sin karriär nu ett år innan OS, men det är något man får respektera. Felix har alltid varit en spelare som gått in hundra procent i sin karriär och investerat för att utvecklas i sin badminton. Efter samtal vi haft så har det växt fram att han inte längre orkar lägga ner den tiden som krävs för att fortsätta utvecklas. Som sagt tråkigt, men något vi förstår. Han kommer lämna ett hål i träningsgruppen med sin nivå och rutin. Vilket gör att de yngre spelarna får jobba hårdare och ta ett större ansvar. Vi tackar Felix för det han gjort för svensk badminton och önskar honom lycka till i nästa del av livet.”

Publicerad: 2023-05-08

Senast uppdaterad: 2023-05-08

Sponsorer