Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Unga fortbildas på Swedish Open: "utvecklande i flera led"

Badminton Sweden anordnar tillsammans alla RIG och NIU i landet en studieresa till Victor Swedish Open. Totalt är elva badmintongymnasier, med sammanlagt 80 elever och 15 ledare, på plats under hela turneringen. Under fyra dagar får eleverna ta del av gemenskap, utbildning och utvecklande träning parallellt med jobbet som linjedomare.

Vi tog en pratstund med Johan Blom, ansvarig för RIG i Göteborg som är på Swedish Open med åtta elever och två ledare.
Vad hoppas ni få ut av resan hit?
”Gemenskap är en viktig del. Det är inte så ofta vi träffas tillsammans alla RIG och NIU i landet och här får eleverna och tränare chans att träffa varandra, umgås och ventilera och diskutera olika saker. 

Under dagarna här får eleverna även gå olika utbildningar, bland annat går eleverna i årskurs ett Shuttle Time-utbildningen. Vi kör också olika träningspass med blandade grupper och tränare från olika ställen, vid sidan av jobbet som linjedomare.”

Vad betyder det för er att det finns en större internationell tävling i Sverige och att ni får chansen att vara på plats?
”Jag tycker det är fantastiskt att förbundet satsar på att göra dessa resor möjliga för oss. Det är mycket folk här och jag tycker det är viktigt och bra att alla samlas i svensk badminton. Det är superkul, och konceptet med att erbjuda badmintonföreningar och badmintongymnasier resor hit tycker jag är toppen. Det blir bra stämning och mycket folk på läktaren.”

Vad tror du era unga spelare lär sig av att följa matcherna här?
”Jag upplever att när våra elever är här och ser badminton på denna nivå får de en kick. Man känner ’här vill jag vara, här vill jag spela’. För de elever som har även fått chansen att spela i kvalet till turneringen ger det blodad tand. Man blir sporrad i sin satsning.”

Publicerad: 2023-05-12

Senast uppdaterad: 2023-05-12

Sponsorer