Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

Välkommen Sara

Sara Ericsson kliver in i rollen som utbildningsansvarig under Hannes Anderssons föräldraledighet.

”Vi är väldigt glada över rekryteringen av Sara till förbundskansliet, säger Åsa Strindlund, förbundschef. Sara kommer att vikariera för utbildningsansvarige Hannes Andersson som är föräldraledig från 1 september. Vi känner henne sedan tidigare samarbeten, då hon varit uppskattad kursledare för Badminton Sweden de senaste åren. Saras gedigna idrottsutbildning och erfarenheter som spelare, tränare och även tränarutbildare, gör att hon har mycket att tillföra på utbildningssidan, i skolsamverkansprojekt och det bredare området Badminton för alla.”

Så här säger Sara om uppdraget.
”Jag är väldigt glad över att vara en del av Badminton Sweden. En kort presentation av mig själv kan se ut så här: Lugi är min moderklubb där jag började spela badminton som åttaåring. När jag började på gymnasiet satsade jag allt på badminton och kunde göra det tack vare att jag kom in på RIG badminton i Malmö. Under denna tid och något år efter var jag elitaktiv. Efter att ha avslutat min satsning fortsatte jag med friidrott och lyckades nå topp 10 i Sverige på 800 meter och tog bronsmedalj i SM U22. Jag saknande dock badminton och återvände till att vara klubbtränare i Södermalm BMK i Stockholm samtidigt som jag studerade på GIH till idrottslärare och specialidrottslärare för gymnasiet. Under denna tid pluggade jag även i Australien, åkte på tränarutbildningar organiserade av BWF runt om i Europa samt utbildade lärare, tränare och aktiva spelare för Badminton Sweden genom kurserna Shuttle Time och Badminton ABC.
Jag är otroligt glad över att arrangera utbildningar runt om i landet tillsammans med våra föreningar, och hoppas förstås att min erfarenhet och bakgrund ska komma till nytta för Badminton Sweden och all verksamhet runt om i Sverige. Jag känner själv att det passar mig väldigt bra.”

Välkommen Sara och lycka till i ditt viktiga uppdrag.

Publicerad: 2023-08-25

Senast uppdaterad: 2023-08-25

Sponsorer