Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

SGP-start i Täby

Temperaturen stiger och i helgen vänder vi blickarna mot Täby där den första deltävlingen i framgångskonceptet Swedish Grand Prix genomförs.

Vi tog pulsen på Cecilia Wang som har med sig goda erfarenheter från spelformen under förra säsongen. Hon är nu rejält peppad inför den helg som markerar starten för en lång och spännande säsong för vår svenska badmintonelit.
”Vi har kört på ganska hårt de senaste veckorna då vi varit i en lite tuffare sommarträningsperiod, så man har väl varit rätt sliten ett tag nu. Men förra veckan så började vi trappa ned litegrann inför tävlingssäsongen som långsamt drar igång igen, så kroppen börjar återhämta sig lite nu. Men jag tycker träningen har rullat på väldigt bra, har kunnat träna kontinuerligt och undvikt skador. Har däremot kanske dragit på mig någon enstaka kramp… men då vet jag att jag tagit i alla fall!”

Att nu få spela SGP i helgen, tankar om det?
”Det ska bli väldigt kul men lite nervöst är det såklart då det är första tävlingen för säsongen. Jag går också in som förstaseedad i tävlingen så lite press finns ju alltid där, men jag ser det mest som ett jättebra tillfälle att träna den mentala biten såväl som det man tränat på i sommar. Det ska iallafall bli sjukt kul att få tävla igen, det är ju ändå detta man tränar för varje dag.”

Hur gick det för dig sammantaget ifjol?
”Jag har för mig att jag inför SGP-finalen låg tvåa i både dubbel och singel på listan man sammanställt efter alla deltävlingar. Sen var jag tyvärr inte med i finalen då det ej passade i min tävlingsplanering, men skulle väl ändå säga att det gick rätt bra ifjol. Även om jag gärna hade tagit någon vinst i singel.

Mål med SGP:n i år?
”Att ta hem vinsten i singel är ett rimligt mål.”

Bilden: Cecilia Wang in action. Fotograf Jennifer Hallberg

Publicerad: 2023-08-30

Senast uppdaterad: 2023-08-31

Sponsorer