Gå till innehåll
Svenska Badmintonförbundet
Svenska Badmintonförbundet

För spelare

Kombinationen elitidrott och utbildning är en viktig grund i den svenska idrottsmodellen. Varje elitidrottare ska ges möjligheter att satsa helhjärtat på sin idrott, men lika viktigt är att kunna kombinera satsningen med en gymnasieutbildning. Det ger elitidrottaren förstärkta möjligheter att vidareutbilda sig och att komma in på arbetsmarknaden under eller efter avslutad karriär.

Studier på gymnasienivå

Du som är intresserad av att kombinera studier med en målmedveten elitsatsning i badminton rekommenderas att söka till våra badmintongymnasier: Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

Du som vill söka till RIG gör det först till Svenska Badmintonförbundet (SBF) för den idrottsliga antagningen. Därefter söker du till skolan för antagningen till gymnasieprogram.

Du som vill söka NIU vänder dig också till SBF för den aktuella idrotten. Antagningen sker oftast i samarbete mellan skolan och SBF. Efter den idrottsliga antagningen söker du det gymnasieprogram du vill gå.

Studier på högskolenivå

Riksidrottsuniversitet och Elitidrottsvänliga lärosäten är ett samarbete mellan idrottsrörelsen och utvalda universitet och högskolor.

Läs mer om dubbla karriärer Öppnas i nytt fönster..

Sponsorer